Evenementen verhuur

Kusters Facilities is een betrouwbare en flexibele partner voor de facilitering van uw evenement. Voor de verhuur van allerlei materialen zoals hekwerken, schermen, toegangspoorten, kassa units en stagebarriers. Maar ook voor de schoonmaak van het evenementen terrein en voor het maken van een compleet verkeersplan. Met Kusters Facilities kunt u uw evenement echt in goede banen leiden.

3da0f978cf8fc82f7e2035c8528045c7_2_375_315

Verhuur van materiaal

Door ons te specialiseren in de verhuur van materialen rondom evenementen leveren wij veel meer dan alleen hekwerk en dranghekken. Wij verhuren uiteenlopende materialen zoals bijvoorbeeld finishbarriers, stagebarrieres, buffetbarriers, kassa units en fietsenrekken. Of u nu een buurtfeest organiseert of een groot festival. Kusters Facilities heeft werkelijk alles voor u in huis om uw evenement onder controle te houden. 

Inzet van personeel tijdens het evenement

Kusters Facilities is er voor u tijdens de voorbereiding van uw evenement, maar ook tijdens het evenement zelf. Zo kunnen wij bijvoorbeeld personeel leveren dat gedurende het evenement ervoor zorgt dat alles er keurig verzorgd uit blijft zien. Bijvoorbeeld door het terrein schoon te houden of prullenbakken te legen. Kusters Facilities kan naast de verhuur van hekwerk ook zorgen voor een compleet verkeersplan om tijdens het evenement de verkeersstromen in goede banen te leiden. We verhuren tekstkarren en kunnen ook verkeersregelaars en beveiligers leveren. Wat uw wensen ook zijn, alles is mogelijk. We maken graag een aanbod op maat voor uw evenement.

Inzet van personeel na het evenement

Wanneer de laatste bezoekers vertrokken zijn, is er nog veel werk aan de winkel om alles weer in de oude staat te herstellen. Alle materialen moeten afgevoerd worden en het terrein of het gebouw moet grondig gereinigd worden. Kusters Facilities verzorgt ook de reiniging van gebouwen en terreinen na evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de schoonmaakwerkzaamheden na weekmarkten, jaarmarkten, beurzen, festivals en buurtfeesten. Wij zorgen er met bijvoorbeeld veegmachines, schrob/zuigmachines en bladblazers voor dat alle sporen van uw evenement keurig uitgewist worden. Zodat niet alleen u, maar ook alle omwonenden tevreden terug kunnen kijken op een geslaagd evenement.

Totaalleverancier voor ieder evenement

Kusters Facilities biedt een totaalpakket voor ieder evenement. Met onze klanten kijken we goed naar alle eisen en wensen. We stellen telkens weer een perfect passend pakket voor hen samen. Bent u benieuwd naar ons aanbod voor uw evenement? Bel ons, dan vertellen we u er graag meer over!

Historie Kusters Bedrijven

Sinds 1968 is Kusters een begrip in Eindhoven. Het is een logistieke en facilitaire dienstverlener met een rijke historie. Takel- en bergingsactiviteiten waren de eerste bedrijfsactiviteiten. Na verloop van tijd werden daaraan de logistieke werkzaamheden, de transportwerkzaamheden en de facilitaire dienstverlening toegevoegd.

In 1968 richtten de heer G.C Kusters en mevrouw E.J. Kusters – van den Akker het 24 uur service Takel en bergingsbedrijf Kusters op. De woning en zijstraat, die dienen als parkeerplaats, vormden het eerste werkterrein. Een aantal jaar later wordt een stuk grond gekocht aan de Van Gentraat 1 te Eindhoven.

Geert de Brouwer treedt in dienst. Op dat moment bestaat het personeelsbestand uit een fulltimer en een parttime administratieve kracht. Ook dochter Karin Kusters komt in het bedrijf en later dat jaar komt ook zoon René Kusters erbij. In de jaren die volgen groeit de vraag naar de dienstverlening van Kusters, het bedrijf groeit mee. Er wordt personeel aangetrokken en de investering in de eerste mobiele kraan en een dieplader is een feit.

Door de aankoop van de dieplader, kunnen er nu ook transporten worden gereden. Deze activiteiten worden definitief aan het bedrijf gevoegd en het Eindhovens Bergings- en transportbedrijf is een feit. Geert behaalt de benodigde vakdiploma’s en investeert in de aankoop van tonnage. De transport activiteiten nemen behoorlijk toe in volume en Kusters ontvangt een vergunning voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg. Kusters Transport richt zich op gespecialiseerd transportwerk zoals, het vervoer van landbouwmechanisatie, test- en meetapparatuur, repatriëring en onverpakte groupage vervoer waaronder revalidatiemiddelen. Eind van het jaar wordt het pand aan de Hurksestraat 4-6 gehuurd. Inmiddels telt het personeelsbestand van beide bedrijven 24 medewerkers.

1 december van dit jaar wordt het pand aan de Hurksestraat 4-6 aangekocht en kunnen beide bedrijven zich samen op deze locatie vestigen. De Hurksestraat 4-6 is het pand waar Kusters Facilities vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Kusters signaleert een toenemende vraag van klanten aan opslagcapaciteit en toegevoegde waarde aan het bestaande dienstpakket. Daarom wordt er in 1997 besloten daarvoor een aparte tak voor op te zetten en is de oprichting van logistieke dienstverlener Kusters Logistics BV een feit. Vanuit deze BV worden activiteiten als het speciaal verpakken van goederen voor het transport, assemblage van diverse producten en opslag van producten ontwikkeld. Kusters Logistics neemt de klant veel zorgen uit handen en is dankzij de synergie tussen het transportbedrijf en de logistieke dienstverlener voor klanten al snel een one stop shop. Vandaag de dag assembleren we in grote getale eindproducten voor opdrachtgevers als Pro-Rail. Daarnaast houden we voorraden voor klanten, op afroep pikken we orders om deze vervolgens te assembleren of om eindproducten uit te leveren.

Na de periode van oprichting tot het jaar 2000 zijn er binnen het takelbedrijf diverse nevenactiviteiten ontwikkeld. Zoals inbeslagnames van goederen voor Politie, Justitie, Belastingdienst en de FIOD. En huisontruimingen en ontruimingen voor Gerechtsdeurwaarders en verkeersplannen voor evenementen. Kortom, een veelzijdige en flexibele organisatie die 24/7 voor haar klanten paraat staat.

De facilitaire tak van de afdeling SDW (Stichting Dienstverlening & Welzijnzorg) van de gemeente Eindhoven wordt in 2000 overgenomen door Kusters. De werkzaamheden die daaruit voortvloeien, gekoppeld aan de niet-corebusiness takelactiviteiten, worden ondergebracht in wederom een nieuwe BV: Kusters Facilities BV. Ook dit jaar wordt Kusters Personal Services BV opgericht om het vervoerspakket voor revalidatiesector te scheiden van al het andere transport.

Voor uitbreiding van de takelwerkzaamheden wordt Takelbedrijf L. Herber te Den Bosch op 2 december aangekocht. Daarmee werden het wagenpark en de bedrijfsactiviteiten verder uitgebreid. Door de uitbreidingen van de afgelopen jaren is er behoefte ontstaan aan extra bedrijfsruimte. Daarom is ondertussen gestart met de bouw van een nieuw pand. Gekozen wordt voor een strategische plek in Eindhoven, dichtbij de snelweg en het vliegveld Eindhoven Airport, de Mispelhoefstraat 31-33. Midden in het distributiehart (GDC) van Eindhoven. Een prachtig nieuw pand met alle mogelijkheden van deze tijd.

In Oktober van 2005 gaat na een aantal onderhandelingsronden de kogel door de kerk. De takelbedrijven worden verkocht aan Logicx, een volle dochter van de ANWB.

Als gevolg van de toenemende vraag van minder valide particulieren om hun (eigen)hulpmiddelen te vervoeren, wordt MOOB opgericht. Een nieuw bedrijf, met een complete eigen identiteit en de power van Kusters bedrijven.

In dit jaar viert Kusters bedrijven het 40 jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een groot feest als dank aan alle medewerkers voor hun jarenlange inzet. Helaas viel in datzelfde jaar Welzorg weg als trouwe klant, waardoor Kusters te maken kreeg met een krimpend personeelsbestand. Gelukkig kreeg Kusters Logistics er een geweldige order bij om voor Pro-Rail de reisinformatiesystemen enkele jaren in opslag te nemen. Een mega project en een representatieve marketing tool.

Het lukte Kusters Facilities in 2011 om de aanbesteding van de Landelijke Aanpak Hennepkwekerijen voor heel Nederland in de wacht te slepen. Kusters Bedrijven kon mede daardoor vitaal verder en focussen op de toekomst. Dat doen we gesterkt door ons motto “Samen verzetten we Bergen”.

Kusters Facilities breidt de werkzaamheden uit met een veeg- reinigingsbedrijf. Voor het vegen van openbare wegen, terreinen en evenementen. Ook het totaal groenonderhoud behoort ook tot deze werkzaamheden.